Toegegeven, het Erasmus Paviljoen is een plaatje. Maar kun je er ook lekker eten? EM was niet te beroerd om dat te testen op een zonnige donderdagmiddag.

“Nog niet officieel open!”, lacht de ietwat opgejaagde dame achter de counter die mijn bestelling opneemt, op de vraag hoe lang ze al bezig zijn. Daarmee wil ze waarschijnlijk zeggen dat nog niet alles op rolletjes loopt in het paviljoen. Wat meer bemanning achter de counter en op het terras, om achtergebleven kopjes en bordjes op te ruimen, zou inderdaad fijn zijn. Bestellingen worden overigens niet opgenomen op het terras, maar moeten binnen aan de bar besteld worden. Handig zijn de zoemers die je mee krijgt als je wat te eten bestelt, waar ook in het sportgebouw al mee wordt gewerkt.

Maar voor een splinternieuwe eet- en drinkgelegenheid die nog geen twee weken open is, ziet het er allemaal fraai uit. De retro tafeltjes en stoeltjes binnen zijn simpel, maar smaakvol, en het terras oogt als een Italiaans piazza met houten vierkante tafeltjes met dondergroene stoelen.

Italiaanse stijl

Als ik in de rij sta, zie ik kleurige en geurige bordjes pasta, salade en soep voorbij komen, alles in Italiaanse stijl. De tomatensoep met basilicumolie smaakt alsof er een kilo tomaten in zit, en zo hoort dat. Mijn disgenoten gaan voor een pasta all arrabbiata en voor een bietensalade met appel, nootjes en gemengde groene sla (alleen al de sla is spannend”, aldus mij collega). In no time zijn de borden leeg. “Vers en smakelijk”, luidt ons oordeel. En met een beetje boter voor het brood bij de salade, zou het helemaal af zijn.

Keurige prijzen

Door de goedgevulde menukaart heb ik de neiging om mijn zelfgesmeerde bammetjes te verruilen voor een broodje of een pizza. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de gerechten zijn keurig geprijsd. De soep met een sneetje brood kost 2,50 euro, de salade en pasta 4,50. Wij kozen voor kleine porties, en voor een lunch was de pasta vullend genoeg, maar aan de salade zal niet iedereen genoeg hebben.

Geduchte concurrent

Door de goede prijs-kwaliteitverhouding is dit een aanwinst voor de campus, en een geduchte concurrent voor cateraar Albron en de kantine van het sportgebouw. Zeker als alle puntjes op de i staan bij de officiële opening op 5 september. Bovendien heeft het paviljoen de ligging als troef. Zo aan het water waan je je in een park, en dat is nieuw voor de grijze campus van voorheen.

Lindemarie Jongste  

GEWIJZIGD 30-08-13