Volg de gids: Afkicken

Daniël Lambrichts is geneeskundestudent en EM-columnist, én gids in de Eurekaweek. Iedere dag deelt hij de intieme details die zich afspelen tussen de gids en zijn groepje.

Het is vrijdag even na het middaguur. Mijn ogen openen zich en vier rode digitale cijfers knipperen mij toe dat het  12:06 is. Na vier bomvolle dagen met weinig nachtrust, mocht ik dus eindelijk wat van mijn slaapschuld inlossen. Vier mooie dagen, dat zeker ook! In het gidsengroepje zijn zoals ik al had verwacht, onderling al basissen voor mooie vriendschappen gelegd. Die ontwikkelen zich vast verder op de faculteit en daarbuiten. De dames moesten allemaal bekennen dat ze het ontzettend naar hun zin hadden gehad en al goed van het studentenleven hebben kunnen proeven. Er zit zelfs al een reünie in de planning; dan kunnen we over een paar weken zien wat de eerste ontwikkelingen zijn. In ieder geval hebben drie meisjes zich ingeschreven bij een vereniging, de rest hebben we geënthousiasmeerd voor commissies, studentenbaantjes en andere dingen die het studentenleven nog net dat beetje leuker maken. Ik kijk er dus moe maar voldaan op terug. Tout studerend en studentikoos Rotterdam heeft weer zijn razende best gedaan om er iets ongelooflijk moois van te maken. Nog een weekje afkicken van de feestjes, bijtanken en vakantie vieren en dan mogen we met z’n allen weer een collegejaar aan de bak. En of het nu je eerste jaar wordt, of zoals bij mij m’n derde: hopelijk wordt het voor ons allemaal net zo’n succes als deze Eurekaweek!

Wil je meer over Daniëls groepje lezen? Klik voor zijn columns over maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.