Mission Accomplished!

Na vier dagen vol nieuwe indrukken, bergen flyers, en meters bier, kwam er gisteren een einde aan de Eurekaweek. Maar dat kan natuurlijk niet zonder passend slotfeest. Is de mission echt accomplished?

De nieuwe studenten lijken het feesten nog steeds vol te houden. Op de vraag of hij moe is, antwoordt Sander de Wit; “Nee hoor, ik heb er nog zin in. We hebben het gisteren niet te laat gemaakt en vanochtend lekker uitgeslapen.” Toch  heeft het slotfeest even tijd nodig voordat het op gang komt, maar na anderhalf uur lijken de studenten er weer zin in te krijgen. Er wordt weer vrolijk meegezongen en er wordt voorzichtig gedanst.

Vliegend meubilair

Het feest komt pas echt op gang als de Skihut een bezoekje aan café Beurs brengt. Er wordt confetti gestrooid, op de bar gedanst, met stikstof gespoten en alle barkrukken en ander meubilair gaat de lucht in. Het is een gekkenhuis en iedereen gaat helemaal los. En dit is nog maar het begin van de avond.

Minute of fame

Naast helemaal losgaan, kunnen de studenten ook nog een minute of fame behalen, want de Hermes Houseband neemt de clip van ‘Het Rotterdamlied’ tijdens het feest op. Door het hele café zijn camera’s en microfoons aanwezig en de studenten worden gevraagd uit volle borst mee te zingen. Als bedankje speelt de band nog een aantal andere nummers.

Mission accomplished?

En dan is er nog de vraag, is de mission echt accomplished? Met op de achtergrond ‘We are the champions’ wordt de Eurekaweek op het podium gehaald en toegezongen. Na een week keihard werken worden ze even in het zonnetje gezet. Victor Berben, de projectleider, laat weten tevreden te zijn over de week. “We zijn nu moe, maar voldaan. Alle onderdelen zijn goed bezocht en we hebben veel geluk gehad met het weer.”

Na een week vol evenementen, feestjes en gezelligheid gaat het studeren straks echt beginnen voor de eerstejaars. JvdV