Meeblèren in de Maassilo

Een volle Maassilo trilt op zijn grondvesten tijdens de Night of the Songs. Door de songteksten op de muur kan iedereen meezingen met coverband Boundless en dat gebeurt dan ook uit volle borst. Maar wat zijn volgens de Eurekaweerkgangers de echte meezingkrakers?

Voor Ashley Verfürth (links op de foto) uit groepje 16 is het nummer One van Swedisch House Maffia de ultieme meezinger. “Ik houd van housemuziek en de tekst is lekker makkelijk.” De rest van haar groep heeft echter duidelijk een andere mening: het Rotterdamse volkslied komt op plaats één. “Want ja, Rotterdam is gewoon de beste hè”, aldus gids Sanne Buijs (in het groene shirt). “Het is het lievelingsliedje geworden van heel de groep.”

Geen smartlappen

Sebastiaan Vermeulen vindt dat je vooral de tekst mee moet kunnen zingen en kiest daarom voor I’m Blue (DaBaDee) van Eiffel 65. “Dat nummer heeft bovendien een hele catchy beat.” Met Nederlandse smartlappen hoef je bij hem echt niet aan te komen. “Daarvan kent ook iedereen de teksten, maar dat is zo verschrikkelijk. Mij hoor je dan zeker niet meezingen.”

Wraakgevoelens

Toch zijn het de nummers van Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Bløf en Marco Borsato die het hardst door de Maassilo galmen. “Nobody’s Wife van Anouk is hét perfecte nummer om al je wraakgevoelens eruit te schreeuwen”, vinden Rosanne van Daal en Laurens Jansma. “Of anders is Ik leef niet meer voor jou een goed alternatief.” CH