Film kijken met KASEUR

Degenen die even geen zin meer hadden om te feesten konden gisteren terecht op de campus waar KASEUR een filmavond organiseerde. Hoewel de opkomst wat tegenviel, zat de sfeer er goed in.

Voor het eerst was KASEUR tijdens de Eurekaweek zichtbaar. Gedurende vier dagen organiseerde het koepelorgaan van multiculturele studentenverenigingen allerlei workshops; van salsadansen tot een karaokeavond. “Volgend jaar zijn we er absoluut weer bij”, zegt voorzitter Germain Fraser vastberaden. “Dan eindigen we spectaculairder en gaan we de activiteiten beter promoten.”

Kennismaken

Indhira Sembiring Meliala, vicevoorzitter van de Indonesische studentenvereniging PPI, is naar de filmavond gekomen om met een aantal nieuwe leden kennis te maken. “Ze zijn vandaag aangekomen en dit is een leuke manier om ze alvast een beetje te leren kennen.”

Zakken snoep

Wanneer het er niet op lijkt dat er nog meer mensen komen wordt de film om zeven uur toch maar gestart. Af en toe wordt er hard gelachen om de subtiele grappen in Oz the great and powerful. Zakken snoep gaan in het rond en af en toe wordt een glas bijgeschonken. Na een kwartier komen er nog wat laatkomers binnen, die snel een plek zoeken in de collegezaal.

Start van een traditie

“Dit is een mooie start van iets goeds, we gaan er zeker mee door,” zegt Fraser na afloop van de film. “We vinden het belangrijk om ook een ander programma aan te bieden tijdens de Eurekaweek. Veel van de buitenlandse studenten hebben er toch een slechte associatie mee. Die van veel drinken en alleen maar feesten en vaak past dat niet binnen hun cultuur of geloof.” Voordat iedereen zijn eigen weg weer gaat wordt er een groepsfoto gemaakt om de start van een traditie vast te leggen. CH