Cocktails shaken en liedjes raden bij De Vrienden Live

Voor Rotterdam by Night lieten verschillende uitgaansgelegenheden zich gisteravond van hun beste kant zien om zichzelf te profileren als een échte studentenkroeg. In café De Vrienden Live, gelegen bij de gezellige Oude Haven, konden studenten meedoen aan een pubquiz of een cocktailworkshop volgen.

Het cocktails shaken bij de bar beneden is niet heel moeilijk volgens aankomend rechtenstudent Esmé (19): “Het enige wat erin moest was wodka, suiker en wat aardbei of kiwi.” Haar gids, de twintigjarige student Recht & Economie Joep heeft haar naar eigen zeggen al goed opgevoed. “Aan het begin van de workshop kregen we meteen te horen dat je het glas tot de rand moest vullen met ijs, maar dan past er natuurlijk bijna geen wodka meer in. Ons glas voor driekwart met wodka vullen vonden wij een beter idee, maar daar was de barvrouw het niet mee eens. Terwijl het toch logisch is dat studenten dat doen?! Ik ben heel trots als gids dat Esmé meteen snapt dat het zo werkt.”

Joep en Esmé lieten de wodka rijkelijk vloeien.

Pubquiz

De cocktailworkshop is populair vanavond. Er staat een rij met groepjes te wachten tot ze naar beneden kunnen, want voor ze het weten zit het alweer vol. Gelukkig kan de tijd gedood worden met de pubquiz die ook in De Vrienden Live gehouden wordt. Team ‘De Yolo’s’ heeft de quiz er net opzitten en zit in spanning te wachten op de uitslag, want volgens aankomend studente Pedagogische Wetenschappen Eva (18) hebben ze het ‘best wel goed gedaan’. “We moesten muziekfragmenten raden. En eigenlijk zouden we ook beelden te zien krijgen zonder geluid, maar dat werkte helaas niet.”

Team ‘De Yolo’s’ eindigt op de eerste plek in de pubquiz.

Eerste plek

Even later verkondigt de quizmaster de uitslag en Eva krijgt gelijk; ‘De Yolo’s’ eindigen op de eerste plek. “We wanna thank all of our fans!” roept een van de studenten in de microfoon terwijl het groepje de plastic champagnefles gevuld met Celebrations in ontvangst neemt, om vervolgens de overwinning te gaan vieren in de rij voor de cocktailworkshop. BK