Bodempje leggen: NSR

Bodempje leggen: NSR

Waar de Eurekaweekganger op zoek is naar een goede bodem, zoekt iedere vereniging een nieuwe lichting eerstejaars. EM prikt iedere dag een vorkje mee. Op donderdag schuiven we aan bij de Navigators, voor een bord saté, hamburgers en pastasalade.

Eén voor één zoeken hongerige studenten een plek in de zon op het Eendrachtsplein. Het is de laatste avondmaaltijd van de Eurekaweek die ze samen met hun groep zullen nuttigen, ditmaal bij de christelijke studentenvereniging Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR).

Toch is niet iedereen op het terras voor de sociëteit een Eurekaweekganger. Leon Graveland (18) en Jan Visscher (17) uit Gouda komen een kijkje nemen omdat ze misschien lid willen worden van het NSR. “Je kunt je alleen hier inschrijven en niet via internet, dus vandaar dat we hier nu zitten,” legt Leon uit. “Mijn broer zit bij de vereniging in Amsterdam en heeft het daar erg naar zijn zin,” zegt Jan. “Daarnaast is het ook fijn dat dit een christelijke vereniging is.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.