Na twee dagen ploeteren in de zeldzame Nederlandse zon, werd gisteravond de finale van het Europees Studentenkampioenschap 3-tegen-3 basketbal gespeeld. Vooral bij de dames zorgde de finale letterlijk voor bloed, zweet en tranen.

Bij de dames was de strijd niet zomaar beslist. De beide teams gingen de hele wedstrijd gelijk op. Het was duidelijk dat dit geen ‘meisjes-meisjes’ wedstrijd was.  Ze gingen er zo fel tegenaan, dat de verbanddoos een aantal keer aangegooid werd vanuit het publiek. ‘Foul play’, was dan ook een aantal keer de rede voor een penalty.  “Just play basketball, ladies”, zei één van de scheidsrechters om de dames weer aan het spelen te krijgen. In de laatste tien seconden komen de teams uit Servië en uit Estland op een gelijke stand van 9-9. De beide teams kregen het in de laatste secondes niet meer voor elkaar om de bal in het net te krijgen. Uiteindelijk won Servië met 11-10 in de overtime.

Duidelijke winnaar

Ondanks dat het bij de mannen ook redelijk gelijk opging, was er een duidelijke winnaar na tien minuten. Het spel had een hoger tempo dan bij de vrouwen en de mannen deden meer pogingen om te dunken.  In de laatste seconden scoorde Kroatië nog een aantal twee- en driepunters en daarmee wonnen ze met 21-18 van Servië.

EBV Baros

De teams van de Erasmus Universiteit, EBV Baros, waren niet goed genoeg om op het podium te komen. Ze eindigden bij de mannen als elfde van de twaalf deelnemende teams, en bij de vrouwen als achtste van de tien. CW