Volg de gids: Verzusteren

Daniël Lambrichts is geneeskundestudent en EM-columnist. En gids in de Eurekaweek. Iedere dag deelt hij de intieme details die zich afspelen tussen de gids en zijn groepje.

Waar we dinsdag door het Rotterdamse hebben gewandeld met de groep, zou woensdag het dagprogramma in het teken staan van sport(verenigingen). Eerst in het stadion en op de velden van Excelsior en vervolgens de sfeer proeven bij Skadi. Die sfeer raakt er in het groepje gelukkig in ieder geval steeds meer in. Uiteraard hebben Gijs en ik ons gevolg dinsdag naar ‘the Night of the Songs’ vervoerd, waar we gezamenlijk onze stembanden door de Maassilo hebben laten gieren. De succesvolle combinatie drank en gezang, heeft weer eens bewezen dat het gemakkelijk verbroederd. Of – in ons geval – ‘verzusterd’. De dames hebben de kelen schor gezongen en vervolgens zijn we naar een vereniging getrokken. Waar sommige andere groepjes langzaam afbrokkelen en mensen verliezen aan de verenigingen, zijn wij toch bij elkaar weten te blijven. Dat wel met als gevolg dat we soms praktisch als secretaresse met een roodgloeiende telefoon alles in goede banen staan te leiden. Het is dus toch niet onmogelijk. Twijfelende gesprekken zijn er inmiddels allang niet meer bij en ook al gaat het om tien totaal verschillende karakters, de dames leren elkaar steeds beter kennen. Het is interessant en leuk om dit te observeren: sommigen hebben wat langer nodig om uit hun schulp te kruipen, anderen nemen het voortouw. Een paar medestudenten leren kennen voor je begint aan je studie, is een heel goede basis. Wie weet zelfs al wel een basis voor hele goede vriendschappen.