Happy Hardcore Walhalla bij RSC/RVSV

De hele dag horen de eerstejaarsstudenten de mooiste praatjes over de vetste feestjes met de bekendste DJ’s. Maar waar ga je dan uiteindelijk naartoe? EM gaat elke vereniging af en nam woensdag een kijkje bij het RSC en de RVSV.

Na een snelle ID-controle staan we binnen bij het allerlaatste feestje van RSC/RVSV tijdens deze Eurekaweek. Tot twaalf uur waren beide seksen nog van elkaar gescheiden in het kader van de traditionele avond, maar daarna wordt er samen doorgefeest tot ‘s ochtends vroeg.Met vier zalen is het makkelijk verdwalen in het pand aan de Robert Baeldestraat in Kralingen. Het Rotterdamse Studenten Corps is nog maar één van de weinige mannelijke studentenverenigingen in Nederland en deelt de sociëteit Hermes met zijn vrouwelijke tegenhanger de RVSV. En dat die vereniging uit alleen maar vrouwen bestaat is volgens Henriette Claus, nu bijna een jaar lid, helemaal geen nadeel. “Het is juist heel gezellig met de meiden onder elkaar. Vrouwen gedragen zich heel anders dan wanneer er mannen bij zijn. En wij kunnen natuurlijk veel beter feesten.”

Hermes House Band

En gefeest wordt er: de Hermes House Band weet de zaal op de tweede verdieping helemaal plat te spelen met klassiekers als Is this the way to Amerillo en I will survive. Niemand is veilig voor de bierdouches en op de grond begint langzaam een kleine rivier te ontstaan. Er wordt afgesloten met het deze week veel gehoorde Rotterdam Lied. Elke nieuwe student kent de tekst inmiddels uit zijn hoofd waardoor de band even overbodig is.

Walhalla

‘Wij willen alle goden zijn en in Walhalla leven’ prijkt in koeienletters op de muur van de zaal. Met de komst van Paul Elstak waant menig kind van de jaren negentig zich even in het Walhalla van de Happy Hardcore. Want wie heeft er vroeger op schoolfeestjes niet staan hakken op Rainbow in the sky. Ook de 19-jarige geneeskundestudent Kristian geniet ervan. “Ik vind de muziek hier top. Wel hangt er een wat vijandige sfeer en mijn sigaretten zijn gejat. Gewoon uit het voorvak van mijn tas.” Dat is echter niet de reden waarom hij zich niet bij het RSC inschrijft. “Ik heb wel de scheiding, maar niet het lange haar. Het is me allemaal een beetje te corporaal hier.” CH