Gids van de dag (3)

Zonder gidsen zou het maar lastig zijn om als nieuwbakken EUR-student je weg te vinden tijdens de Eurekaweek. EM zet iedere dag een gids in het zonnetje. Vandaag: Marije en Yannick.

Marije (22) en Yannick (20) zijn zulke leuke gidsen dat hun groepje elke dag groter wordt. “We begonnen met 16 studenten, maar inmiddels zijn het er al 22. En elke dag komen er meer studenten bij”, vertelt Marije. Geen probleem, vinden de twee. “Af en toe is het lastig met eten, maar eigenlijk krijgen we altijd iedereen zonder veel gedoe naar binnen. Het is juist heel gezellig.”

Enige man

Bestuurskundestudent Yannick is de enige man tussen 21 Psychologiestudentes, maar ook dat vindt hij niet erg. “Eerst dacht ik nog wel ‘oh god, alleen maar meisjes…’, maar het is eigenlijk hartstikke leuk. Ze doen niet moeilijk en volgen ons allemaal braaf.” Het is zijn eerste keer als gids en meteen ook zijn eerste Eurekaweek, terwijl Marije wat meer ervaring heeft. Dit is haar derde jaar als begeleider en daarvoor liep ze zelf mee.

Vermoeidheidsdipje

Waarom iedereen zo graag bij hun groepje wil weten ze zelf eigenlijk ook niet zo goed. “We zijn heel makkelijk en kijken gewoon wat zij willen. We doen maar wat, maar toevallig klopt het helemaal”, aldus Yannick, die wel moet toegeven dat hij nu net even een vermoeidheidsdipje heeft. Ook Marije vindt het soms wel zwaar. “Vorig jaar was ik ook begeleider van twee samengevoegde groepen, maar toen hadden we vier gidsen. Nu doen we een grote groep met z’n tweeën. Het is veel geregel, ook omdat we moeten zorgen voor rolstoeltoegang voor een van onze studenten. Maar daardoor mochten we mooi wel door de VIP-entrance van de Maassilo dinsdagavond!”.  

Lovende woorden

Het groepje zelf heeft alleen maar lovende woorden voor hun twee gidsen; “Ze zijn zorgzaam, spontaan, en gewoon super leuk. Ze zijn net één van ons.” Een gouden tip voor andere gidsen heeft het duo ook nog wel: “Een mobiele oplader voor je telefoon! Iedereen loopt halverwege de dag natuurlijk met een lege batterij, en de studenten die op de campus slapen kunnen hun telefoon daar bijna niet opladen. Dus zo’n oplader is echt heel handig”. BK