Gids van de dag (2)

Zonder gidsen zou het maar lastig zijn om als nieuwbakken EUR-student je weg te vinden tijdens de Eurekaweek. EM zet iedere dag een gids in het zonnetje. Vandaag: Anne en Denise.

Voor gidsen Denise (19) en Anne (19) is niks te gek. Een jongen uit een ander groepje adopteren en een pas geopereerde internationale student op sleeptouw nemen vinden ze geen probleem. “We willen ons groepje een zo leuk mogelijke week geven en daarom zijn we makkelijk in wat kan. Want alles mag en niks moet”, zegt Denise terwijl ze een klodder slagroom uit haar lange bruine haren probeert te halen. Vijf minuten geleden stond ze nog karaokend op de bar van café Beurs. En niet zomaar karaoke, want dat vond de organisatie te gemakkelijk. Terwijl de kandidaten hun mooiste zangstem opzetten, worden ze bekogeld met etenswaren of dwarsgezeten door de barman.

PannenkoekenDenise zit niet voor niets onder het meel, slagroom en chocoladebollen. Onder luide aanmoediging van hun groepje wonnen zij en een ‘all you can pannenkoeken eat’ bon voor tien personen. Daar zullen ze zeker gebruik van maken, alleen weten ze nog niet of heel het groepje mee zal gaan. “Vandaag zijn we met vijf meiden en één jongen. Normaal zijn we met z’n vijftienen, maar we hebben veel internationale studenten die het programma niks voor hen vonden, dus die zijn een dagje thuis gebleven”, legt Anne uit. “Dat vinden we natuurlijk wel jammer, maar we willen niemand forceren om dingen te doen die ze niet willen.”

Tips

De aanwezige IBCoM-studenten zijn niet alleen blij met hun gidsen omdat ze zo enthousiast zijn, maar ook omdat ze veel nuttige tips geven. “We kunnen alles vragen wat we willen. Anne en Denise studeren zelf ook IBCoM, dus daar weten ze heel veel vanaf. Ze hebben ons al tips gegeven over bijvoorbeeld kamerprijzen en studieboeken.” CW

Kijk hier voor de gidsen van maandag.