Doorzakken bij SSR

De hele dag horen de eerstejaarsstudenten de mooiste praatjes over de vetste feestjes met de bekendste DJ’s. Maar waar ga je dan uiteindelijk naartoe? EM gaat elke vereniging af en nam dinsdag een kijkje bij SSR.

Het feestje van SSR is populair dinsdagavond; om half één staat er een flinke rij voor de deur van de sociëteit aan de Mauritsweg, en ook binnen is het behoorlijk druk. In de feestzaal op de eerste verdieping is het dringen voor een plaatsje, maar bij de bar op de tweede verdieping is het iets rustiger en kan nog een praatje gemaakt worden. Dat scheen maandagavond wel anders te zijn. “Toen was het zo druk dat mensen weer naar buiten gestuurd moesten worden in verband met de brandveiligheid”, vertelt een van de jongens achter de bar.

Sjanskansen

Hoofdact Vato Gonzalez verschijnt vanavond om een uur of twee op het podium en sommige studenten staan als ware groupies op de hekken om een plekje zo dicht mogelijk bij de DJ te bemachtigen. Ook de leden van SSR zelf zijn voornamelijk bezig met genieten van hun eigen feestje en menigeen slaat een eerstejaars aan de haak. Aan sjanskansen dan ook geen gebrek hier. Toch vindt aankomend Geneeskundestudent Jaap Kivits (18) dit wel jammer. “Ik vind het een prima feestje met hele fijne muziek, en het is lekker druk, maar gister bij Laurentius was het toch leuker. Ik had het idee dat de mensen daar meer geïnteresseerd in mij waren. De mensen in een oranje shirtje zijn hier volgens mij vooral met zichzelf bezig, ze doen niet echt hun best voor nieuwe leden.”

Wedstrijdje hoogspringen en schuren

Maar verder lijkt niemand zich hieraan te storen. De meeste studenten gaan behoorlijk los, en ook tegen het eind van de avond is de feestzaal nog goed gevuld. Waar de mensen voor in de zaal nog genoeg energie hebben om een wedstrijdje hoogspringen te doen op I get knocked down, wordt er achterin vooral geschuurd, gezoend en gescoord.

Beveiliger helpt een handje

En zelfs de beveiliger – doorgaans niet het meest gezellige type op een feestje – is bereid de eerstejaarsstudenten te helpen bij hun zoektocht naar een nachtelijk avontuurtje. Als we het feest iets voor vieren verlaten vraagt hij vriendelijk of we nog ver moeten fietsen, “anders hebben deze jongens nog wel een slaapplek voor jullie hoor!”. BK