Gids van de dag (1)

Zonder gidsen zou het maar lastig zijn om als nieuwbakken EUR-student je weg te vinden tijdens de Eurekaweek. EM zet iedere dag een gids in het zonnetje. Vandaag: Tijs en Sam van groepje 26.

‘Ze zijn slachtoffer van de organisatie’, zegt een van de veertien studenten van groepje 26 over de gidsen. Tijs en Sam studeren criminologie, maar de twaalf vrouwen en twee mannen gaan BMG studeren: Beleid en Management van de Gezondheidszorg. Een studie waar de twee gidsen nog nooit van gehoord hadden. Beetje vervelend vindt Tijs het wel, omdat hij op veel studiegerelateerde vragen geen antwoord heeft.

Tijs Dijkstra (rechts op de foto, 22 jaar, Criminologie) is voor de eerste keer gids. Voor Sam van Noort (21 jaar, Criminologie) is het de eerste Eurekaweek.

Volledig beschikbaar

Dat gemis maken ‘Jut en Jul’ ruimschoots goed door hun vrolijke, bruisende, sociale, beetje warrige opstelling. Ze stellen zich volledig beschikbaar, zegt een van hen. Ze hebben ook al contact gezocht met iBMG voor extra info. En ze betalen het bier, niet onbelangrijk.

Vrije opvoeding

Wanneer EM groepje 26 ontmoet (‘nu al het leukste groepje, toch?’), is een groot deel gevlogen. Deel van de vrije ‘opvoeding’ van Tijs en Sam. Niet dat ze niet weten waar de studenten uithangen. Er is een whatsapp-groep en de koppen worden geteld wanneer ze in en uit de metro stappen. De verwachtingen voor de eerste Eurekaweekavond zijn hooggespannen. Volgens het groepje zijn Tijs en Sam de laatsten die hun bed zullen opzoeken. “Ze zorgen eerst dat wij allemaal goed zijn thuisgekomen.”

Het advies van Tijs en Sam aan de gids van morgen:

“Het is hun Eurekaweek. Het programma is ook niet verplicht. Dus voel je groepje aan of ze bij een vereniging willen eten of niet. Jij bent alleen de begeleider.”