De Kraaien laten het RSG zweten

De hele dag horen de eerstejaarsstudenten de mooiste praatjes over de veste feestjes met de bekendste DJ’s. Maar waar ga je dan uiteindelijk naar toe? EM gaat elke vereniging af en  nam maandag een kijkje bij het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (het RSG).

Je zou bijna alleen al lid worden om het pand waar het RSG zich bevind. Het drie verdiepingen hoge gebouw staat in de buurt van de Oude Haven en is een van de weinige bouwwerken die na het bombardement van 1940 nog overeind staan. Glas-in-loodramen, plafondornamenten en zes meter hoge hallen brengen je even terug in de tijd. Maar de bas die Skitzofenix uit de boxen laat dreunen brengt je al snel terug in het heden.

RSG

Gelijkwaardigheid en keuzevrijheid. Dat zijn de twee kernwoorden van deze vereniging. “Want iedereen mag hier z’n eigen keuzes maken en zelf weten hoe actief ze zijn. Deze week willen we vooral de nieuwe eerstejaars kennis laten maken met onze leden. Dat doen we door grote acts neer te zetten zoals de Kraaien en de Partysquad. En buiten staan loungebanken zodat er lekker gekletst kan worden”, vertelt Jorien terwijl ze in een van de drie barren zit. “Tuuuuuut”, klinkt het ineens. En dat ontstaat er een luid gejuich. Weer een nieuw lied voor het RSG.

Lang wachten

De Kraaien lieten maandagavond even op zich wachten, maar toen ze eenmaal op het podium stonden ging het bij het RSG goed los. “Wie is er hier een kraai? Wie is er geen kraai? Nou, die zijn allemaal pechvogels!” Zo opende de Kraaien hun act en kregen meteen het hele publiek mee. Dat het zo warm was dat het zweet van menig voorhoofd gutste, maakte even niks meer uit. De studenten waren één grote springende massa. Hier hadden ze op gewacht.  De echte fans hadden zelfs maskers met lange, puntige neuzen meegenomen en die in de kleur van het RSG gespoten. Om de kersverse studenten tegemoet te komen deelden de Kraaien consumptiemunten en ‘Kraaien-euro’s’ uit. “Want het leven als student is al duur genoeg.” Van keet naar kroeg

Sommigen weten al waar ze ‘s avonds naar toe gaan, omdat ze daar bijvoorbeeld blijven slapen.  Anderen besluiten dat ’s middags pas. Net als Wopke, die dit jaar begint met zijn studie econometrie. Hij hoorde die middag over een leuk feestje  en besloot in zijn eentje op pad te gaan. “Mijn Eurekaweek-groepje zie ik de hele dag al.” De eerstejaars student komt van het platteland en verruilt deze week de plaatselijke keet voor de Rotterdamse kroegen. Dat bevalt hem zeker goed . “Misschien was vanavond iets te leuk, maar dat zie ik morgenochtend wel.” Hij komt zeker nog een keer terug, want ook al is hij groot fan van Yellow Claw, dat donderdag bij Laurentius komt, gaat hij liever terug naar het RSG. CW