Volg de gids: Paniek!

Daniël Lambrichts is geneeskundestudent en EM-columnist. En gids in de Eurekaweek. Iedere dag deelt hij de intieme details die zich afspelen tussen de gids en zijn groepje.

In het bij iedere zichzelf respecterende EUR-student bekende Rotterdamlied, zit een zin die het afgelopen weekend al door mijn hoofd spookte: “Laat me je de stad tonen, waarvan ik ben gaan houden.” Samen met mijn jaargenoot Gijs ga ik die zin de komende dagen waarmaken. Nadat ik een week met hem heb gebivakkeerd in Frankrijk en aansluitend met de MFVR op gidsenweekend ben geweest in zeil- en partydorp Grou, is het tijd om nu (nog enigszins brak) gloednieuwe studenten aan de hand mee te nemen. Een vierdaagse spoedcursus Rotterdams studentenleven. Wie wil dat nou niet? Bij de introductie in de Doelen, werden er tien meisjes aan ons afgeleverd. Van jongens was geen sprake. Paniek! Met wie moesten er dan brallende gesprekken gevoerd gaan worden? En wie moest dan gebruik gaan maken van die drankkaarten? Voor een split second schoot er een schrikbeeld van eindeloze kakelpartijen over foute vriendjes en losgeslagen avonturen in Albufeira door mijn hoofd. En was ik bang dat ik uit solidariteit witte wijn moest gaan drinken. Maar het tegendeel bleek waar. Na de gebruikelijke ietwat ongemakkelijke kennismakingssessie (“naam, leeftijd, hobby”), zitten Gijs en ik in de zon op het faculteitsterras met een biertje in onze knuistjes. ‘Onze chicks’ hebben het naar hun zin en het socializen is al flink begonnen. Een goed begin van de week, en dat nog voordat we überhaupt echt aan feesten zijn toegekomen. Hoe de karakters zich gaan ontwikkelen, wie er vanavond het eerste af ligt en wie de mooiste verhalen heeft. Ik ben benieuwd. Challenge accepted!