Hoewel de campus in een diepe zomerslaap verkeert en het grootste deel van de studentenbevolking vakantie viert, loopt hier en daar toch een enkeling rond voor schijnbaar belangrijke zaken. EM vraagt zich iedere dag af: wat môt dat hier? Vandaag Niels Schuurman, die net een sollicitatiegesprek heeft gehad. 

Zeker wel raar zo’n lege campus zonder studenten?

‘Ja, heel gek. Ik kon de ingang van het L-gebouw helemaal niet meer vinden. Daar zit nu een groot gat. Maar voor de rest is het wel heel mooi geworden.’

Wat doe jij hier midden in de zomer?

‘Ik kom net uit een sollicitatiegesprek voor de congrescommissie van In Duplo, de studievereniging van de mr-drs opleiding. Op 5 juni organiseren zij een congres en ik wil daar heel graag aan meewerken.’

Stelden ze moeilijke vragen?

‘Als commissielid moet je ook meedenken over het onderwerp van het congres. Uiteraard vroegen ze wat ik zou kiezen. Mergers en acquisitie leek mij interessant en dan in combinatie met faillissementen.’

Ben jij het geworden?

‘Het gesprek ging wel goed denk ik. Het lastige is dat ik degene met wie ik het gesprek had heel goed ken van Skadi. We staan regelmatig samen te borrelen en dan moeten we nu ineens heel formeel doen tegen elkaar. Dat kan in mijn voordeel werken, maar ook in mijn nadeel. Op 30 augustus hoor ik of ik het geworden ben.’ SvdM

Gisteren in  Wat mot dat hier?