Hoewel de campus in een diepe zomerslaap verkeert en het grootste deel van de studentenbevolking vakantie viert, loopt hier en daar toch een enkeling rond voor schijnbaar belangrijke zaken. EM vraagt zich iedere dag af: wat môt dat hier? Vandaag Angelique Hoevenberg, die werkt bij zalenverhuur.

Wat doe jij hier midden in de zomer?

‘Ik werk bij zalen- en faciliteitenverhuur. Wij doen de planning en verhuur van alle ruimtes op de EUR. Dus de collegezalen, de congreszalen en de vergaderruimtes. Ik ben nu net samen met mijn collega bezig om het Q-gebouw op te ruimen. Alles wat er niet hoort, doen we in dozen en gooien we in de container.’

Verder heb je nu zeker niet veel te doen?

‘Dat klopt. Ik ben nog maar net een maand bezig. Omdat ik midden in de zomer met mijn nieuwe baan begon, had ik alle rust en ruimte om me in te werken en mijn nieuwe werkplek goed te leren kennen. Zo rustig zal het waarschijnlijk niet snel meer worden.’

Stilte voor de storm?

‘Ja zeker. In de Eurekaweek barst het hier natuurlijk helemaal los. Dan komen alle studenten en ziet het er hier totaal anders uit. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal zijn.’

Vind je je werk leuk tot nu toe?

‘Het bevalt me goed. Ik deed hiervoor hetzelfde werk maar dan bij een bank. Een hele andere wereld, en een andere organisatie, maar het werk komt wel precies overeen.’

SvdM