Prins Friso (44) is vanmorgen op paleis Huis ten Bosch overleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanmiddag bekend gemaakt. Tussen 1990 en 1995 studeerde Friso aan de EUR.

Friso is volgens de RVD overleden aan ‘complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk’. Na zijn ski-ongeval werd Friso behandeld op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck. In maart 2012 werd hij overgebracht naar het Wellington-ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. De prins verbleef sinds begin juli 2013 op Paleis Huis ten Bosch.

Prins Friso studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. In 1995 haalde hij zijn bul aan de EUR, hij studeerde ook aan de TU Delft af als ingenieur in Lucht- en Ruimtevaarttechniek. TF