Het vernieuwde ‘hart’ van campus Woudestein is na de zomer klaar. Om dat te vieren, én omdat de EUR dan honderd jaar bestaat, vindt op 5 september het HeartBeat Festival op de universiteit plaats. Met muziek, theater en sport. Entree is gratis.

Het HeartBeat festival is speciaal georganiseerd voor studenten, (oud-)medewerkers en alumni van de Erasmus Universiteit. Van half vier tot half tien is er van alles te doen. Tegen het H-gebouw bij het Erasmus Paviljoen (“De Glasbak”) komt een podium waar diverse rockartiesten optreden. Aan de andere kant van Erasmus Paviljoen komt een poppodium. Daarnaast is er theater, spektakel en lekker eten en drinken. Erasmus Sport verzorgt clinics. De entree van het festival is gratis. EUR-studenten en -medewerkers die zich vooraf aanmelden krijgen ook een aantal consumpties.

Swingend

Namen van artiesten wil de organisatie nu nog niet geven. “We hebben een geweldige hoofdact”,  zegt Koos van Kalsbeek, projectleider van het festival, met stralende ogen. “We hebben gezocht naar artiesten die leuk zijn voor medewerkers én studenten. Het wordt swingend.” De jubilerende faculteitsvereniging EFR is ook bij de organisatie betrokken om het festival ook zeker voor studenten aantrekkelijk te maken. Het HeartBeat Festival is verder een samenwerking van het project Campus in Ontwikkeling, het Lustrumbureau en de faculteiten. MF