De EUR is een middenmoter op het gebied van duurzaamheid. In de jaarlijkse SustainaBul-ranglijst van studentennetwerk Morgen vinden we de universiteit terug op een tiende plaats.

In de SustainaBul-ranglijst worden universiteiten en hogescholen beoordeeld op hoe duurzaam ze zijn. Wageningen University scoort dit jaar het best, gevolgd door de Hogeschool Utrecht. De EUR is met een tiende plek een middenmoter. Het grootste pijnpunt is volgens de SustainaBul het waterverbruik in Rotterdam, maar ook op het gebied van duurzaam voedsel, beleid en duurzaamheid in het onderwijs valt nog veel te winnen. Met de betrokkenheid van personeel en studenten zit het wel goed, en op de nieuwbouw en renovatie van de campus is volgens de SustainaBul niets aan te merken.

De SustainaBul is een ranglijst van Morgen, een studentennetwerk voor een duurzaamheid in het hoger onderwijs, en Rank a Brand. Vorig jaar werd de SustainaBul voor het eerst opgesteld. Universiteiten en hogescholen worden beoordeeld op duurzaamheidsbeleid, duurzaamheid in het onderwijs, waterverbruik, CO2-uitstoot en energie, afvalverwerking, inkoopbeleid, voedselaanbod, de betrokkenheid van personeel en studenten, en nieuwbouw en renovatie. TF