De Universiteitsraad is tevreden over het nieuwe camerareglement, over beveiligingscamera’s op campus Woudestein. Het reglement zorgde voor een boel vragen van de raad. Inmiddels lijkt op alle vragen een bevredigend antwoord gekomen.

Begin april boog de Universiteitsraad zich over het hernieuwde reglement. Sindsdien heeft ze heel veel vragen gesteld aan Het Erasmus Facilitair Bedrijf, bijvoorbeeld over de reden van plaatsing en hoe de procedures voor inzage zijn. Zoveel, dat het vaststellen van het reglement moest worden uitgesteld. Het overzicht van camera’s bleek ook niet compleet en er was voor plaatsing van verschillende camera’s niet de benodigde toestemming gevraagd aan de raad.

Instemming

Inmiddels zijn de vragen beantwoord, procedures rond inzage in het reglement verduidelijkt en is toestemming gevraagd voor de camera’s waarvoor dat nog nodig was. Alles wijst er dan ook op dat de Universiteitsraad volgende week instemt met het camerareglement.  MF