De Amerikaanse studente Danielle Powell was niet langer welkom toen de universiteit hoorde van haar lesbische relatie. Als ze haar studiepunten naar een andere instelling wil meenemen, moet ze eerst zesduizend dollar studiebeurs terugbetalen.

Alle studenten van de kleine christelijke ‘Grace University’ uit Omaha moeten voor ze aan hun opleiding beginnen schriftelijk verklaren dat ze zich niet zullen bezighouden met ‘sexual immoral behavior’, waaronder homoseksuele relaties. Toen Powell de verklaring tekende dacht ze niet dat dat een probleem zou worden, zei ze tegen nieuwssite Inside Higher Ed.

Onmogelijk om verder te studeren

Maar Powell kreeg een relatie met Michelle Rogers. Acht maanden geleden, vlak voor haar allerlaatste semester zou beginnen, liet de universiteit weten dat Powell aan ‘Grace University’ niet langer welkom is. Powell werd weggestuurd voor ze de verplichte studiepunten voor het laatste jaar had kunnen halen. Daardoor moet ze haar studiebeurs van zesduizend dollar terugbetalen aan ‘Grace University’. Tot die tijd weigert de universiteit haar studiepunten over te hevelen naar een andere instelling. Daardoor kan ze voorlopig niet verder studeren.

Petitie

Juridisch gezien zal haar oude universiteit gelijk hebben en moet ze het geld terugbetalen, zegt Powell tegen Inside Higher Ed. “Maar ik denk toch dat Grace University ook verantwoordelijk is voor de situatie die is ontstaan.” Michelle Rogers, inmiddels haar vrouw, heeft daarom een petitie gestart: “We zijn een jong, pasgetrouwd stel en deze schuld – die Danielle niet zou hoeven te betalen en die Grace University niet zou mogen eisen – houdt Danielle tegen in het realiseren van haar dromen en brengt ons in een hachelijke financiële situatie.” HOP