EUR studenten met interesse voor het ondernemerschap worden door Sjors Suijkerbuijk, bedrijfskundestudent aan de EUR, uitgenodigd om zich aan te melden op de Facebook groep EntreprenEURs. Daar kunnen ze ideeën uitwisselen, advies vragen en zakenpartners vinden.

Suijkerbuijk richtte de online groep begin dit jaar op uit eigen frustratie over de moeilijkheid waarmee hij een zakenpartner kon vinden voor zijn businessplannen. Naast het feit dat studenten op zoek naar een zakenpartner een oproep kunnen plaatsen, is de groep ook bedoeld om van gedachten te wisselen, vragen te stellen over het ondernemerschap of “gewoon lekker passief mee te lezen.” Suijkerbuijk: “Studenten hoeven niet per se actief te participeren, hoewel ik dat wel aanmoedig.”

Brug tussen faculteiten

Suijkerbuijk hoopt ook student-ondernemers van andere faculteiten dan ESE en RSM te bereiken met dit initiatief. “Mensen met een medische of technische kijk en achtergrond weten vaak niet hoe ze een plan kunnen vercommercialiseren; een brug slaan tussen verschillende faculteiten aan de EUR biedt dus veel potentieel.”

Voor en door ondernemers

Thijmen Kaster, masterstudent Financieel Recht, deelt deze mening. “Het is een groep voor en door entrepreneurs”, vertelt hij. “Het is best handig, omdat bijna iedereen in de groep zelf ondernemer is. Zo ben je misschien net wat meer bereid elkaar te helpen met problemen of vragen.” Kaster heeft zelf een startup in American Red Cups – de typische plastic rode drinkbekers waaruit veelal alcoholische dranken gedronken worden op huisfeesten in de Verenigde Staten. LJa