Nadat de bachelor al eerder was beëindigd, stopt nu ook de master Economics and Informatics. De combinatie van economie en informatica blijkt minder succesvol dan werd gedacht, getuige de matige instroom. De U-raad heeft dinsdag ingestemd met dit besluit.

In 2008 stelde de Erasmus School of Economics (ESE) vast dat de bachelor Economics and Informatics, ondanks stimuleringsmaatregelen, niet goed liep. De instroom bleef laag en ook het rendement was laag. De master bleef toen nog wel bestaan. Om de bachelorstudenten de kans te geven nog door te stromen naar een master. Ook verwachtte men zij-instroom van opleiding ‘Informatie & Economie’ van de Universiteit van Leiden (dit was feitelijk een voortzetting van de bachelor Economics and Informatics). Dit viel in de praktijk tegen.  Bovendien werd de master sterk verzwakt doordat de kernhoogleraar met pensioen ging. Om de kwaliteit te waarborgen, schuiven de studenten nu al aan bij gelijksoortige masters.

Afbouwschema

De laatste studenten kunnen in collegejaar 2014/2015 instromen. In 2017 wordt de opleiding dan officieel  beëindigd. Door dit afbouwschema krijgen de huidige studenten en de studenten die nog het laatste stukje van de bachelor volgen voldoende ruimte om  te kunnen afstuderen, aldus de decaan van de ESE. PM