Wifi-dekking op de campus

Wifi is bijna een primaire levensbehoefte geworden van studenten. Laptops, tablets, smartphones, alles moet de hele tijd en vooral overal op het web kunnen. Eind 2013 moet er in alle EUR-gebouwen bereik zijn. Hoe staat het met de huidige dekking?

Gijs Wanders, eerstejaar bachelorstudent Rechtsgeleerdheid

Overal op de campus is wel iets van bereik. Toch heb ik het gevoel dat elke keer als ik moet inloggen op het netwerk, ik in een soort wachtrij kom en steeds weer achteraan gezet wordt. Het inlogprincipe werkt wel op mijn Ipad, maar op mijn telefoon is het echt nog nooit gelukt. Het slechtste bereik is er in de Oxford-zaal in het M-gebouw. Elke keer als er meer dan 100 mensen in die zaal zijn, dan is er helemaal geen internet meer. Dat is vervelend, want tijdens de hoorcolleges vind ik het handig soms extra informatie op te zoeken. Natuurlijk zijn er mensen die andere dingen op het internet doen tijdens een college, maar zelfs de presentatieslides staan op internet. Die moet je wel kunnen opzoeken.

Caroline Witte, masterstudent Entrepreneurship and Strategy Economics

De wifi dekking op de EUR is eigenlijk wel oké, maar vooral het steeds opnieuw moeten inloggen op het netwerk werkt helemaal niet. Zelfs als ik soms mijn laptop even dicht doe en vervolgens weer dingen wil opzoeken, moet ik me weer opnieuw inloggen. Dat is ontzettend onhandig. Op mijn telefoon wil dat inloggen helemaal niet en probeer ik het dus ook niet eens meer. Ik heb University College in Maastricht gedaan en daar hadden we ook een Edurom-netwerk. Dat is een netwerk waar geloof ik alle universiteiten toegang tot hebben. Dat werkte echt heel erg goed, maar in tegenstelling tot hier, hoefde ik daarmee niet steeds opnieuw in te loggen. Ik snap niet waarom dat hier op de EUR ook niet kan.

Alfred Mense, masterstudent CEMS

Ik maak veel gebruik van de wifi op de EUR en dan eigenlijk overal op de campus. Meestal gebruik ik de wifi op mijn laptop, maar ook soms met mijn telefoon of mijn tablet. Over het algemeen doet de wifi het altijd wel. Als je maar eenmaal ingelogd bent merk je dus nergens op de campus echt verschil in de kwaliteit van de wifi. Wel is het bereik erg slecht in de grote zalen van het M-gebouw, maar als je handig bent met je mobiel kan je deze aan je laptop linken en zo toch het internet op. Het allerslechtste bereik is denk ik in De Smitse. Daar heb ik echt nog nooit bereik gehad, zelfs niet met hetmobiele netwerk op mijn telefoon.  NdB