Wat mankeert er aan Albron?

De universiteit beëindigt voortijdig het contract met de campuscateraar Albron. Medewerkers waren nog een tikje kritischer dan studenten en beoordeelden Albron met een 4.9. Studenten gaven een 5,6. Wat stoort de medewerkers het meest?

Veerle van Laere, director of grants development ERIM (RSM)

“Ik eet tussen de middag regelmatig bij Albron, zo’n drie keer per week. Meestal koop ik een broodje en wat te drinken, omdat ik te lui ben om ’s ochtends mijn eigen boterhammen te maken. Het eten vind ik helemaal niet zo slecht. Het is wel een beetje aan de dure kant: voor een broodje en een flesje water ben ik al gauw 5 euro kwijt.

Wat mij vooral stoort aan Albron is dat ze niet georganiseerd zijn. Ik vind bijvoorbeeld de koffie van Starbucks waanzinnig lekker, maar er staat altijd een ontzettend lange rij. Dat geldt ook voor de restaurants tussen 12.00 en 13.30 uur. Soms is er tijdens deze drukte maar één kassa open. Albron kijkt dus niet echt vooruit en dat is jammer.

Dat medewerkers kritischer zijn dan studenten snap ik wel. Ik denk dat voor studenten eten al snel goed is, zij zijn flexibeler en makkelijker. Als je ouder wordt, wordt je automatisch kritischer. Ik ben benieuwd wat de concurrentie ons zal brengen qua eten en drinken. De markt waarin Albron concurreert, is volgens mij erg pittig.”

Javier Rodriguez Diez, promovendus rechtswetenschappen

“Ik heb eigenlijk nog nooit echt kritische dingen gehoord over Albron. De meeste mensen die ik spreek zijn over het algemeen positief. Ik eet niet vaak bij Albron, meestal ga ik tussen de middag naar huis voor een warme maaltijd. Wel haal ik vaak een lekker broodje kroket, echt Nederlands.

Als ik toch een kritiekpuntje moet bedenken, vind ik de warme maaltijden die tijdens de lunch worden geserveerd aan de grote kant. Ik kom uit Armenië en uitgebreid warm lunchen is daar normaal, maar in Nederland minder. Mij is opgevallen dat Nederlanders tijdens de lunch niet veel eten, terwijl Albron best flinke maaltijden serveert. Ik kan me daarom voorstellen dat Nederlandse werknemers en studenten hier kritiek op hebben, want ze betalen er ook meer voor.

Verder maak ik bijna nooit gebruik van de koffiecorners of Starbucks, want ik kan op slechts 3 meter van mijn kantoor gratis koffie halen.”

Marloes van Dort, beleidsmedewerker onderwijs

“Ik eet niet vaak bij Albron, en alleen tussen de middag. Als ik er iets koop, is het meestal broodbeleg en de kwaliteit hiervan vind ik prima. Ik denk dat medewerkers kritischer zijn dan studenten, omdat de meesten hier langer rondlopen dan de gemiddelde student en vaker gebruik maken van de voorzieningen.

Dat het contract met Albron voortijdig wordt beëindigd vind ik heel erg jammer voor de cateraar. Ik ben benieuwd wat we ervoor terug krijgen. De opvolger van Albron gaat het zeker niet gemakkelijk krijgen. In deze tijden is iedereen kritischer en om het dan als cateraar goed te doen, dat is knap.” NdB