Vlaams ziekenhuis vraagt studenten om sperma

De vruchtbaarheidskliniek van de Katholieke Universiteit Leuven wil studenten en personeel oproepen sperma te doneren.

Sinds de Vlaamse kliniek ook lesbische stellen behandelt, heeft ze meer sperma nodig dan voorheen. Als de ethische commissie van het ziekenhuis instemt, gaat de kliniek donatie fanatieker promoten, zegt professor Thomas D’Hooghe tegen de Vlaamse VRT. Niet alleen het Universitair Ziekenhuis Leuven kampt met een tekort, ook andere ziekenhuizen in BelgiĆ« kunnen moeilijk voldoen aan de vraag naar spermadonaties.

Leuven is op zoek naar mannen tussen de 21 en 45 jaar. Zij krijgen een onkostenvergoeding van vijftig euro. Dat is meer dan in Nederland, waar de vergoeding tussen de twintig en vijftig euro ligt. HOP/TF

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.