“Aan de jongen in de paarse trui met die lange ruige krullen en woeste baard in de stilteruimte: heb je zin om met mij verstoppertje te spelen in de zaaltjes in het G-gebouw?”

Een nieuwe Facebookhype is geboren: pagina’s waar anoniem berichten worden doorgeplaatst van studenten die in de UB zitten en graag een beschuitje willen eten met hun buurman of –vrouw. In iedere studentenstad vormen ze sinds een aantal weken een welkome afwisseling voor menig bibliotheekbezoeker. In Utrecht vergaarde Gespot: UB UU in een paar weken een dikke 10.000 likes. Spotted: EUR Library (2.077) en Gespot: Erasmus MC (464) lopen nog een beetje achter.

Succesvolle flirt

De initiatiefnemers van de EUR-pagina zijn drie mannelijke studenten, die geïnspireerd waren door het Utrechtse succes. De jongens willen enkel hun initialen bekend maken: LJV, WL en TPG. Het geflirt lijkt succesvol te zijn, maar of er echte dates zijn geweest is nog onduidelijk. In ieder geval is er contact geweest tussen de plaatser van dit bericht en ‘het mooie meisje met de blonde haren’: “Aan het mooie meisje met de blonde haren en zwarte bril aan de ring of fire. Vanavond sluitje ub-pakken? En daarna after-party bij jou? #YOLO”.

België

Ook in België is een nieuwe hype op Facebook, waarop de minder fraaie kanten van het uitgaansleven in Leuven en Gent worden belicht. De pagina’s zijn vooral bedoeld om dronken studenten uit te lachen. TF