Werkelijk alles is liefde in de kersteditie van EM. In een speciaal themanummer kun je deze kerstvakantie genieten van 36 pagina’s zoetsappigheid en vooruit, een beetje seks.

Geloven studenten nog in ware liefde? Zijn ze monogaam? Of klopt het stereotiepe beeld van de rondscharrelende student? In een rondetafelgesprek zocht EM het voor je uit. “De liefde is de reden waarom we op aarde zijn.”

Binnen de EUR is heel wat liefde te vinden, ook onder collega’s. Een relatie op de werkvloer lijkt een slecht idee, maar er lopen toch een hoop Romeo’s en Julia’s rond op de universiteit. Altijd al benieuwd geweest welke collega het met wie doet?

Is liefde wel wat wij denken dat het is? Vlinders in je buik, minder eten en slecht slapen door een intense verliefdheid: komt liefde uit het hart, of is het te reduceren tot een reeks chemische reacties in de hersenen? Twee medische wetenschappers aan het woord over het aanbidden van je partner.

En als liefde al bestaat, valt gespeelde of betaalde liefde daar dan onder? De wereld van vijfsterrenhotels, champagne met aardbeien en rijke zakenmannen in een maatpak is voor EUR-studente Roos werkelijkheid. Als high class escort geniet ze met volle teugen en verdient ze ook nog eens bakken met geld. Kent het beroep ook een keerzijde?

Dat is nog niet alles. Liefde laat zich ook vatten in lijstjes: Liefde in de beeldende kunst, in de literatuur, de muziek en in de film. Maar liefde heb je ook voor je hond, de wetenschap, een vakantiebestemming of voor Feijenoord. Liefde kan ook grenzeloos zijn, als je vriend of vriendin in het buitenland studeert. En liefde kan blijven, zoals in het liefdesverhaal van Ernest van der Kwast.

Het kerstnummer van EM ligt vandaag in de bakken en is ook hier te lezen. Veel leesplezier. TF