Eerstejaars van het Erasmus University College (EUC) worden komend collegejaar ondergebracht in The Student Hotel. 120 studenten krijgen huisvesting in het pand aan de Oostzeedijk.

Eerstejaars studenten van het University College worden verplicht op kamers te gaan. De bedoeling is dat ze gezamenlijk worden ondergebracht, vlakbij het EUC-pand aan de Nieuwe Markt. Omdat er nog geen permanente oplossing is voor de studentenwoningen, is nu besloten om de eerste lichting onder te brengen in het dit collegejaar begonnen Student Hotel aan de Oostzeedijk.

Duur grapje

EUC-studenten mogen volgend jaar zelf kiezen van wat voor kamer ze gebruik willen maken. Wonen in The Student Hotel is allerminst goedkoop. Momenteel variëren de prijzen van 595 tot 795 euro per maand. De eerstejaars die verplicht worden om in het hotel te gaan wonen krijgen wel een korting. Voor een standaard kamer betalen zij volgend jaar 550 euro (in plaats van 650) en voor een junior suite 625 (in plaats van 695). De universiteit draait op voor de korting.

Tijdens de open dag op 17 november is het University College begonnen met het werven van studenten. Inmiddels zijn er een paar aanmeldingen binnen voor de strenge selectieprocedure. TF