Voor het eerst is er een speciale dag voor het midden- en kleinbedrijf tijdens de Erasmus Recruitment Days begin februari: de Rotterdam Carrièredag.

Al jaren gaf de gemeente aan dat veel Rotterdamse midden- en kleinbedrijven graag zouden meedoen aan de Erasmus Recruitment Days (ERD). Vanwege kleine budgetten voor rekrutering en weinig ervaring met dit soort evenementen kunnen deze bedrijven niet concurreren met de ‘grote jongens’. De pakketten die bedrijven afnemen zijn simpelweg te duur voor het MKB en bovendien zouden studenten de onbekende bedrijven waarschijnlijk over het hoofd zien, aldus voorzitter Jesper Drenthen.

“Daarom hebben we een speciale dag ingericht voor het midden- en kleinbedrijf, en hebben we negen snelgroeiende Rotterdamse bedrijven uitgenodigd.” De bedrijven komen uit drie sectoren: de haven, de zorg en ict en zijn specifiek op zoek zijn naar wo-studenten.

Onbekend maakt onbemind

Volgens Drenthen staren veel studenten zich blind op een baan bij een multinational. Zelf dacht hij er ook zo over, tot hij een paar maanden geleden ontdekte dat middelgrote bedrijven minstens zo interessant zijn. “Bovendien krijg je bij een kleiner bedrijf sneller verantwoordelijkheden, terwijl je bij een multinational wordt meegezogen in de grote molen, zonder dat je zelf veel kunt inbrengen.”

Kortom, onbekend maakt onbemind. Drenthen hoopt daarom dat de Rotterdam Carrièredag –  die expres geen MKB-dag is genoemd vanwege het stoffige imago – dat zal veranderen. Er is plaats voor maximaal 75 studenten. LJ