De huidige onderwijsdecaan Suzan Stoter is de beoogde nieuwe decaan van de rechtenfaculteit per 1 februari 2013. Het College van Bestuur heeft het voornemen haar te benoemen.

Als Stoter officieel wordt benoemd, wordt zij de eerste vrouwelijke decaan in de 99-jarige geschiedenis van de Erasmus Universiteit.

Geen verrassing

Het is geen verrassing dat Stoter de leiding van de faculteit op zich zal nemen, gezien de grote veranderingen die de Erasmus School of Law doormaakt: probleemgestuurd onderwijs voor eerstejaars en de reorganisatie. Als onderwijsdecaan kent ze alle ins en outs van het nieuwe onderwijsmodel en daarom zal ze deze portefeuille als decaan behouden.

Stoter heeft het voornemen om de huidige onderzoeksdecaan Fabian Amtenbrink te benoemen tot vice-decaan. In die rol zal hij zich behalve met onderzoek ook bezig gaan houden met internationalisering. Het College van Bestuur heeft hen verzocht de intensieve samenwerking voort te zetten. Dat schreef de huidige decaan Maarten Kroeze in een notitie aan de medewerkers van de faculteit.

Academische ambities

Kroeze gaat zich weer storten op zijn wetenschappelijke carrière. Hij was er voor zijn aantreden al duidelijk over: hij zou gaan voor één termijn als decaan. “Ik ambieer een academische carrière en die wil ik niet langer dan vier jaar op een laag pitje zetten. Op mijn leeftijd kom je niet terug in de wetenschap als je er acht jaar uit bent geweest.” Toch twijfelde hij soms of het niet beter zou zijn om af te maken waar hij de laatste jaren aan begonnen was, maar aan de andere kant is er nooit een handig moment om zo’n grote organisatie te verlaten, zegt hij. LJ