Piepschuimen fundering

Nee, het heeft niet gesneeuwd op Woudestein. De witte vlakte tussen het E-gebouw en het studentenpaviljoen in aanbouw is de piepschuimen fundering van nieuwe Institutenlaan. Werklui van het bedrijf oranjewoud zijn vanaf vorige week woensdag bezig met het trapsgewijs stapelen van de blokken. Lijmen is niet nodig, volgens een van de medewerkers. Door de anderhalve meter zand die er bovenop gestort wordt, ligt de fundering vast.

Deze techniek heeft als voordeel dat de grond niet inzakt, wat wel zou gebeuren als alleen zand zou worden gestort. De blokken piepschuim worden omhuld met plastic, zodat er geen vuil, water of olie bij kan komen.

De Institutenlaan vormt een as van zuid naar noord over campus Woudestein. Volgens de website van Campus in Ontwikkeling wordt het door de beplanting een lommerrijke, statige laan. ‘Rijzige bomen verlenen de laan allure.’

Trapsgewijs worden de blokken gestapeld. De Institutenlaan zal licht hellend zijn richting het L-gebouw. Op de foto op de achtergrond het studentenpaviljoen in aanbouw. 

Met temperaturen die lenteachtig aandoen, is het geen straf om buiten aan het werk te zijn.

En als je al zoveel blokken hebt moeten tillen – eerlijk is eerlijk, toch best een zware klus – is het tijd voor een peukie.

Flinke stapels blokken liggen nog klaar voor gebruik.

Dicht tegen het L-gebouw ligt het hoogste gedeelte. Deze terrassen zijn al bedekt met plastic om de blokken te beschermen tegen vuil en olie. LJ

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.