Zondag beginnen zeventien vrouwen aan de beklimming van de Kilimanjaro. De MBA-studentes van Rotterdam School of Management (RSM) worden vergezeld door Rebecca Stephens, de eerste Britse vrouw die de hoogste berg op ieder continent heeft beklommen.

Metafoor

De Kilimanjaro, op de grens tussen Kenia en Tanzania, dient als een metafoor om meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven te krijgen. Daarnaast is het bedoeld als een leermoment voor de studentes. Het bereiken van de bijna zesduizend meter hoge top van de berg lukt alleen door intensieve samenwerking. De deelneemsters hebben gezamenlijk een Team Charter opgesteld, waarin ze aangeven elkaar te respecteren en te ondersteunen.

Blog

Het team bestaat uit zeventien vrouwen met elf verschillende nationaliteiten. Gedurende de tocht van tien dagen houden ze een blog bij om hun ervaringen te delen. Momenteel zijn daar ook uitgebreide verhalen over de voorbereiding te lezen. De ‘Kili ladies’ hebben er maanden van training opzitten en staan te trappelen om te beginnen. Het is de tweede keer dat een groep vrouwen van RSM de hoogste berg van Afrika beklimt. Vorig jaar werd het programma voor het eerst georganiseerd.