De Erasmus Universiteit (EUR) staat dit jaar opnieuw in de top 100 van beste universiteiten in de wereld. Onderzoeksbureau QS publiceerde de ranglijst dinsdagochtend.

Vorig jaar behaalde de EUR plek 103. De stijging komt volgens het onderzoeksbureau doordat de EUR de plek is voor ondernemende talenten. ‘Uitdagend en grensverleggend, sterk in onderzoek en heeft nauwe banden met het bedrijfsleven’, zo luidt hun onderbouwing op de website.

Selectiecriteria

QS stelt de lijst jaarlijks samen op basis van vier pijlers: onderzoek, onderwijs, werkgelegenheid en de internationale oriëntatie van een universiteit. Daarbij telt de mening van academici en studenten en het aantal keren dat onderzoeken geciteerd worden door andere wetenschappers.

Vier Nederlandse Universiteiten in ranglijst

De nummer 1 is de Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT). In de ranglijst zijn in totaal vier Nederlandse Universiteiten opgenomen, met de Universiteit van Amsterdam (UvA) als hoogst genoteerd op plaats 62. Daaronder staat de grootste stijger van dit jaar (van 88 naar 75), de Universiteit van Leiden. De Universiteit Utrecht staat op plaats 85. CW