De eerste colleges in de nieuwe C-hal zijn 3 september van start gegaan. Hoe gaan docenten om met de nieuwe apparatuur?

Bewapend met een dik pak sheets komt bestuurskundedocent Walter Kickert ’s middags lokaal CB-1 binnen. Tot zijn verbazing staat er geen overheadprojector. Dat had hij kunnen weten als hij vorige week naar de training was gegaan waarin docenten uitleg kregen over de nieuwste technische snufjes. “Ik heb geen tijd om naar zo’n training te komen. Ik houd het gewoon bij mijn sheets, dus volgende week zet ik gewoon mijn vertrouwde overheadprojector terug.”

Weinig vertrouwen

In de pauze krijgt Kickert hulp van collega Michiel Kort, de coördinator van de master bestuurskunde. Ook hij heeft geen training gevolgd, maar kan uit de voeten met de instructies uit de mail die alle docenten gisterochtend ontvingen.

Kort(rechts) is hier opzoek naar de presentatie van Kickert(links)

“Dit is de verkeerde. Hoe kan dat nou?”, moppert Kickert tegen Kort. De coördinator typt wat dingen in op de computer en de presentatie van Kickert verschijnt in beeld. Die heeft er niet veel vertrouwen in. Kort verzekert hem dat het wel gaat lukken. “Even geduld, de beamer moet nog opwarmen. Dan komt het vanzelf goed.”

Ouderwets is leuker

De studenten vinden het niet erg dat hun docent niet de nieuwste snufjes gebruikt in zijn presentatie. “Hij geeft college op de ouderwetse manier, met sheets. Er zijn ook docenten die stap voor stap alles in beeld laten komen bij een PowerPointpresentatie, maar ik vind zo’n ouderwetse presentatie leuker”, vertelt Charlotte Hendrikse.

Trainingen

De C-hal is gerenoveerd en daarmee is er een hoop veranderd. Door het nieuwe glasvezelnetwerk door het hele gebouw is er sneller en beter internet. Daardoor kunnen docenten voortaan colleges opnemen en deze op het web plaatsen. Om docenten wegwijs te maken, werden er vorige week drie ochtenden training gegeven. CW