Geen strandvakantie voor RSM-studenten Jasperina de Vries en Roel van der Duin deze zomer. Als ‘Team Stunt Pilot’ stappen zij komend weekend in hun Peugeot 106 op weg naar Mongolië.

De auto heeft weliswaar een rally-uitvoering, maar is totaal ongeschikt voor de barre wegen van onder andere Georgië, Rusland en Kazachstan. En juist dat is de uitdaging voor hen. “Dit is een rally waarbij het niet gaat om welk van de 300 teams als eerst de finish haalt, het is een ‘no back-up, no support, no set route’-avontuur om je uithoudingsvermogen te testen”, aldus De Vries. Van de teams die het volhouden en de finish halen worden de auto’s geveild in Mongolië.

13.000 km

De ‘Mongol Rally’ is een charity rally  die vanuit Engeland wordt gestart en georganiseerd. De RSM-studenten hopen eind augustus, na ongeveer 13.000 kilometer, veilig én met een flink bedrag aan te komen bij het goede doel: het Lotus Children’s Centre in Ulaanbataar, de hoofdstad van Mongolië.

Team stunt piloot

Het ‘Team Stunt Pilot’ wil met sms-berichten hun locatie en belevenissen doorgeven. Die zullen automatisch verschijnen op de websiteFaceook en Twitter. “Als we bereik hebben natuurlijk!”, lacht Van der Duin.

Op 12 juli namen de studenten afscheid en showden meteen hun auto

Er wordt ook gefietst

De RSM-studenten zijn niet de enigen deze zomer die geen vakantie vieren, maar geld ophalen voor het goede doel. Ook op de fiets worden er keiharde euro’s binnengetrapt. LJ