Door de zevenhonderd aanmeldingen van vorige week is het maximum van bijna tweeduizend plaatsen bereikt.

Wie er toch nog graag bij wil zijn moet razendvlug zijn, want de Eurekaweekcommissie heeft nog vijftig extra plekken vrij kunnen maken voor de late beslissers. Ook zijn er nog honderd plekken voor de internationale studenten die het inschrijfbedrag contant willen betalen zodra zij in Rotterdam aankomen. Een totaal van 2100 deelnemers zou een groei van 250 studenten betekenen ten opzichte van 2011.

Belronde

Volgens voorzitter Luuk van den Tillaart van de Eurekaweekcommissie zijn de goede aanmeldingscijfers te danken aan het aantrekkelijke programma en de uitgebreide communicatie. Dit jaar heeft de commissie pas na de middelbareschoolexamens uitnodigingen gestuurd per post en per mail, waardoor studenten er wellicht meer open voor stonden, aldus de commissie.

“Ook de jaarlijkse belronde heeft weer effect gehad, gezien de inschrijvingspiek”, concludeert Van den Tillaart. Vijftien leden van de studentengezelligheidsverenigingen hebben vorige week drie avonden rondgebeld om eerstejaars enthousiast te maken.

Kapsalon bouwen

Nieuw dit jaar is de invulling van de maandagmiddag – en avond op campus Woudestein. ’s Middags is er een  verrassingsprogramma en ’s avonds kunnen de eerstejaars lallen bij de cantus en lachen bij het cabaret. Andere nieuwkomers zijn de excursies op woensdagochtend. Acteurs Jack Wouterse en Nasrdin Dchar trakteren de deelnemers bijvoorbeeld op een theatrale ontgroening, terwijl in het NAi eerstejaars leren hoe ze iets origineels maken van hun standaard IKEA-spul.

En op woensdagavond hebben studenten met keuzestress het moeilijk, want ze kunnen kiezen uit onder andere cocktails mixen, bollywooddansen, poolen of je eigen ‘kapsalon’ bouwen bij Jaffa Grillroom.

Lange werkdagen

De 7 commissieleden werken deze week nog hard om alles op tijd af te krijgen. De laatste maand zitten ze elke doordeweekse dag tot half tien ’s avonds op hun studentikoze kantoor in het N-gebouw. “En daarna drinken we vaak nog even een drankje in de stad”, lacht Mary Limandjaja. “Pikken we nog iets mee van het mooie weer.”

Weinig slaap

Veel slaap krijgt de commissie dus niet; laat staan dat ze een buffertje kunnen opbouwen voor volgende week. Terwijl ze dat juist nodig hebben, want om half zeven of half acht ’s ochtends begint de werkdag en pas ’s nachts zit het er op. LJ