Tweedejaarsstudenten die vorig jaar zijn ‘vergeten’ zich in te schrijven bij een studentenvereniging, kunnen dit tijdens de jaarlijkse Eurekaweek  van 20 t/m 23 augustus 2012 alsnog doen.

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKvV) biedt tweedejaars de mogelijkheid om een polsbandje te kopen dat hen vier dagen lang toegang verschaft tot het avondprogramma van studentenverenigingen RSC, Laurentius, RVSV, SSR, RSG en NSR. Hiermee kunnen ze verenigingen en leden leren kennen en alsnog lid worden.

De Eurekaweek is oorspronkelijk bedoeld voor studenten die zich voor de eerste keer inschrijven aan de EUR en zich willen oriënteren op de universiteit, de stad Rotterdam en de studentenverenigingen. Tweedejaarsstudenten zijn doorgaans als gids of crewlid betrokken bij de Eurekaweek en hebben zonder polsbandje geen toegang tot het avondprogramma.

Jorien van den Buuse, assessor Eurekaweek der RKvV legt uit: “Eigenlijk bieden we deze mogelijkheid al jaren aan, maar veel tweedejaars weten dit niet. Tijdens de Eurekaweek doe je zoveel nieuwe indrukken op, dat je het daadwerkelijke inschrijven bij een vereniging uitstelt tot een ander moment. En dat moment komt er dan vaak niet meer van.” AP 

 Ben jij tweedejaarsstudent, maar ben je je vorig jaar ‘vergeten’ in te schrijven? Voor 10 euro koop je een polsbandje op www.rkvv.nl.