In de Algemene Leden Vergadering op 14 juni hebben vrijwel alle veertig aanwezigen ingestemd met de fusie tussen de twee studentenvolleyvalverenigingen: het recreatieve Snoopy en het competitievere Alcazar.

Officieel is alles geregeld: het bestuur is geïnstalleerd, net als de nieuwe commissies, en de statuten zijn vastgesteld. Het is nu afwachten hoe snel de leden van de twee oude verenigingen samenvoegen. Voorzitter Fieke Janssen (vierdejaars bedrijfskunde) ziet dat zonnig in. “Iedereen ziet het nut van de fusie, want er worden veel dingen beter, zoals professionele trainers en goede materialen.”

Altijd plek

Janssen is hoorbaar enthousiast om Erasmus Volley – 160 leden – te gaan leiden. Ze noemt de fusie een verbetering voor het studentenvolleybal in Rotterdam, omdat er voor iedereen plaats is. “Wat je niveau ook is, je kunt altijd terecht bij een van de teams. Je hoeft niet meer te kiezen voor de ene of de andere vereniging.” De gemengde teams, zoals die bij Snoopy bestonden, blijven ook gewoon bestaan.

Professioneel

Bovendien zullen de leden merken dat de nieuwe club het professioneler en serieuzer aanpakt. Zo zijn er behalve het vijfkoppige bestuur negen commissies, die veel activiteiten gaan organiseren voor de leden. Nieuw is de marketingcommissie die gaat proberen zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Janssen:   “We doen er alles aan om als gezonde vereniging door te gaan.” Ook heeft Erasmus Volley een verenigingsplan, iets wat de twee separate verenigingen hiervoor nooit hadden.

Nieuwe tenues

De fusie past mooi in de ontwikkeling van Erasmus Sport, die meer nadruk wil leggen op een aantal prestatiesporten. Volleybal is er daar één van en dat betekent dat Erasmus Sport de nieuwe club ondersteunt, zodat die een betaalde trainer kan aantrekken om de beste teams te begeleiden. Op deze manier hoopt het Rotterdamse studentenvolleybal naam te maken in de rest van Nederland. Ook heeft Erasmus Volley nieuwe tenues met de typerende kleuren donkergroen en oranje, en een nieuwe website in dezelfde stijl.

Alle leden van Erasmus Sport gingen al samen een weekend naar België

Onvermijdelijk

Plannen voor de fusie lagen er al jaren, maar pas toen Erasmus Sport bekend maakte dat volleybal een prestatiesport moest worden, kwamen de beide clubs tot echte toenadering. Er was simpelweg geen geld om beide verenigingen apart te laten bestaan, dus samengaan was onvermijdelijk. De fusie is door een speciale commissie voorbereid, maar in dat traject bleken niet alle leden het eens met de plannen voor samenvoeging. Janssen hoopt dat ook zij Erasmus Volley uiteindelijk als een verbetering zien. LJ