Tijdens de heftige regenbui van gistermiddag bleef het in het H-gebouw bij de ingang van restaurant de Etude niet droog.

ICT-medewerker Donald Heering kwam aan het einde van de middag een klein watervalletje tegen in het H-gebouw, belde het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB) en plaatste een filmpje op Twitter. Hij was niet de enige die bij het waterspektakel stond te kijken: “Een dame van de kantine stond ook foto’s te maken. Het kwam echt hard naar beneden.”

Geen schade

Gelukkig bleef de schade beperkt. Heering: “In de technische ruimte vlakbij was niks aan de hand, en EFB was er snel bij.” Het heeft gisteren niet alleen in het H-gebouw gelekt. “Ook in de UB kwam wat water naar beneden,” vertelt Jacco Neleman van EUR persvoorlichting: Beide lekkages konden snel verholpen worden, en hebben geen grote schade veroorzaakt. IS