De entree en servicebalie van het sportgebouw worden de komende maanden verbouwd. Het wandreliëf – als je binnenkomt links – wordt verplaatst naar de gang richting de squashzalen.

Het bedrijf ‘Art Conservation’ is vorige week begonnen met het zagen van de voegen van de mozaïektegelwand, waarna de tegels één voor één losgebikt worden. Alle tegels hebben een sticker met nummer om de ‘puzzel’ straks weer netjes op te kunnen bouwen.

Gymnasiasten in universum

Kunstenaar Bouke Ylstra maakte de tegelwand in 1969, toen het sportcentrum is gebouwd. Samen met de architecten bedacht hij dat het een voorstelling moest worden van gymnasiasten in concentrische cirkels, met de mens als centrum van een universum.

Behalve de entree en servicebalie wordt deze zomer ook de keuken verbouwd, en zal er op de benedenverdieping een doorgang gemaakt worden naar de squashzalen. LJ