Op verschillende plaatsen van het C-gebouw is de laatste tijd graffiti gespoten. Omdat het hier om een monument gaat is de universiteit er helemaal niet blij mee.

“We investeren veel geld om het C-gebouw op een duurzame manier te restaureren en er tegelijk een aangenaam collegezalengebouw van te maken,” zegt Koos van Kalsbeek, communicatieadviseur van Campus in Ontwikkeling. “De graffiti getuigt van weinig respect voor deze investering in een prettige leeromgeving voor studenten.”

Bewaking

Hoe de graffitispuiters ongezien te werk kunnen gaan is niet bekend. Er is graffiti gespoten in onder andere de liftschacht en op de gevel van het gebouw. “Ons terrein wordt bewaakt en het bouwterrein is afgesloten, maar daarmee kunnen we niet iedereen die kwaad wil tegenhouden,” vertelt Van Kalsbeek. “We hebben wel permanent cameratoezicht op het terrein. Dat heeft eerder al geleid tot de aanhouding van koperdieven.” De komende tijd wordt er extra naar graffitivandalen uitgekeken en de graffiti wordt zo snel mogelijk weggehaald.

Herhaling

Restauratiearchitect Monument Woudestein Gerard Frishert is eveneens niet blij met de vernieling van het C-gebouw. “Het maakt me woedend dat er iets beschadigd is wat met veel inzet gerestaureerd wordt. Daarnaast ben ik bang voor herhaling op het C-gebouw, maar ook elders op de campus”, zegt hij. CH