Studenten van de Erasmus Universiteit hebben tijdens de Philips Innovation Award (Phia) de Social Mediaprijs gewonnen. Ze ontvingen een geldbedrag van €1.500,-  

Dit jaar werd er voor het eerst een Social Media Award uitgereikt voor de halve finalist met de meeste ‘likes’ op Facebook. De studenten mochten, naast het innen van de geldprijs, hun product ‘Saddl’ pitchen in de finaleronde.

Koeriersdiensten

Saddl is een platform dat het verzenden en ontvangen van een pakketje op dezelfde dag vergemakkelijkt. Max Schulkens is één van de bedenkers ervan. “We brengen de traditionele markt naar de moderne media.” Via een applicatie op de mobiele telefoon kan de gebruiker een opdracht geven voor het versturen van een pakketje. Er wordt vervolgens meteen zichtbaar of er een koerier in de buurt is die aan de vraag kan voldoen. “Het is geen broodroof, we zijn aan het zoeken naar samenwerkingsverbanden met koeriersdiensten”, vertelt Schulkens.

Pushen

De studenten wisten via Facebook aan 3350 ‘likes’ te komen. Schulkens: “We hebben heel veel campagne gevoerd.” Zo hebben ze zelfs in het buitenland stemmen geworven. “Ik was in Milaan, een vriend van mij studeert daar, en heb iedereen gepusht om op ons te stemmen. We hadden graag in de finale gestaan, maar de Social Media Award was voor ons toch een mooie kans om ons product alsnog een podium te geven.”

Investeerders

Wat ze met de 1500 euro gaan doen weten de mannen nog niet. “We zijn nog in dubio of we het geld voor onszelf houden of dat we het in de zaak stoppen.” Saddl is nog niet uitgebracht op de markt, maar de studenten zijn wel in gesprek met mogelijke investeerders. “Als dat allemaal goed gaat is het wel de bedoeling om met ons product op de markt te komen.”

De Philips Inovation Award is bedoeld om studenten met een innovatief idee een platform te bieden. De finale werd gewonnen door de oprichters van de onderneming aQysta, een met waterkracht aangedreven irrigatiesysteem. CH