Spinningmarathon voor Rode Kruis

Studievereniging STAR en Erasmus Sport zamelen woensdag via een spinningmarathon geld in voor het Rode Kruis. Dertien teams van vier studenten werken zich op het Tinbergenplaza van 11:00 tot 23:00 uur in het zweet. 

De actie is tegelijkertijd bedoeld om de European University Games te promoten die in 2014 in Rotterdam worden gehouden.

College skippen

Medeorganisator Stijn Veenstra (STAR) is tevreden over de opkomst en inzet van de teams. “We hebben alle spullen mogen lenen van Erasmus Sport, dus daar zijn we natuurlijk blij mee! We doneren aan het Rode Kruis omdat ze zich altijd en overal inzetten voor het welzijn van de mens, of het nou op een sportevenement is, of in een vluchtelingenkamp. Het Rode Kruis verdient dit en veel van deze studenten hebben toch tijd zat. Of ze skippen college…”

Sommige studenten zitten twee uur achter elkaar in het zadel om het publiek te motiveren tot donaties. STAR hoopt met de actie zo’n €1.000,- op te halen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.