Bijna de helft van de kamerverhuurders zal tijdens het aankomende ‘verhuisseizoen’ de huurprijs niet verhogen.

Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Kamernet.nl.

Studentenbudget

Maar liefst 38 procent geeft als reden voor een stabiele huurprijs dat het onterecht is om nog meer huur te vragen aan studenten met een beperkt budget. Andere redenen om de huur niet te verhogen zijn het feit dat de verhuurders dit jaar als eens de huur hebben verhoogd (vijf procent) en dat de huurprijs al aan het maximum zit volgens het puntensysteem (zes procent). Van de verhuurders verhoogt elf procent de huurprijs bijna altijd bij een nieuwe huurder.

Stadswonen

Rotterdamse studenten die via Vestia Stadswonen aan hun woning zijn gekomen hebben inmiddels een brief ontvangen over de huurstijging die ze kunnen verwachten.