Het Amerikaanse koffieconcern opent vandaag, op maandag 7 mei, de eerste Rotterdamse vestiging op campus Woudestein. Het gaat om een samenwerking tussen cateraar Albron en Starbucks.

De Starbucks zit op de plaats van de vorige coffeecorner in het L-gebouw. De Erasmus Universiteit heeft de primeur van het gloednieuwe ‘foodservice’-concept van de koffieketen. Dit houdt in dat het koffiemerk zijn naam leent aan EUR-cateraar Albron, en ook het personeel is van Albron. Wel worden zij door Starbucks getraind en gebruiken zij hun producten.   

Twitter

Op Twitter zijn veel studenten lovend. Eén van hen is Arjan van der Star. Op Twitter laat hij weten dat zijn gebeden zijn verhoord. Edwin Euser zegt: “Slechte zaak voor mijn portemonnee.” En Isabel Heijtlager bedankt de universiteit voor de komst van de koffieketen. “Er komt een Starbucks op de campus van het Erasmus. Je begrijpt mijn blijdschap. Dankuuuuu Erasmushelden!”          

Lauwe reacties

In tegenstelling tot de vreugdekreten op Twitter, reageren de studenten in De Carrousel donderdag lauw. Zo wisten een aantal niet eens dat er een Starbucks op de campus komt, sommigen drinken geen koffie en anderen vinden het veel te duur. CH

Het personeel van Albron wordt getraind door Starbucks.