Wetenschappers, studenten en bezoekers moeten binnenkort – waarschijnlijk vanaf het eind van de zomer – met een pasje het J-gebouw binnen. De bouw van de toegangspoortjes is 7 mei begonnen.

Tegelijkertijd worden ook de entree en de receptie gerenoveerd. Samen zal dat ongeveer vijf, à zes weken duren, schat Marianne Schouten, persvoorlichter van de RSM. Volgens haar zullen de poortjes het gebouw veiliger maken, omdat dan niet meer iedereen er in en uit kan lopen. Ook het receptiewerk wordt er efficiënter mee.

“Bezoekers die niet weten waar ze moeten zijn in het gebouw, gaan nu direct naar de receptie. Als wij hen van tevoren een pas verstrekken, samen met praktische informatie over de locatie, dan scheelt dat het baliepersoneel tijd. Soms komen er wel twintig mensen tegelijk aan.” Schouten verwacht bovendien dat het door de poortjes niet altijd meer nodig is om de receptie buiten de reguliere openingsuren (overdag) door twee medewerkers te bemannen.

Geen nieuwe pasjes nodig

De MBA-, en parttime bedrijfskundestudenten die les krijgen in het J-gebouw kunnen straks dezelfde pas gebruiken als waarmee ze nu al betalen in Maria’s Cantina en waarmee ze printjes kunnen maken. Mensen van de wetenschappelijke en ondersteunende staf kunnen waarschijnlijk de Honeywellpas – waarmee zij nu de slagbomen, of de gesloten fietsenhokken openen – gebruiken om toegang tot het J-gebouw te krijgen.

Nog helemaal zeker is dit niet. Schouten: “Voordat de toegangspoortjes operationeel worden, moet hierover nog een definitieve beslissing worden genomen in overleg met het veiligheidsteam van de universiteit.”

Door de verbouwing is de ingang van het J-gebouw tijdelijk verplaatst naar de zijkant aan de zuidzijde van het gebouw. De entree van het iBMG blijft gewoon open. LJ