De rubriek De Kwestie in Erasmus Magazine is de beste rubriek in een universiteits- of hogeschoolblad.

EM sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht op het jaarlijkse congres van de Kring van hoofdredacteuren van hoger onderwijsbladen.

Landelijk medium

“Erasmus Magazine heeft een rubriek die in een landelijk medium niet zou misstaan”, aldus de jury bestaande uit freelance journalist Greta Riemersma (o.a. De Volkskrant) en Merijn Henfling (chef weekendbijlage Parool).

‘Uitstekend voorbereid’

In de rubriek De Kwestie bespreekt EM een actueel onderwerp met een terzakekundige wetenschapper van de eigen universiteit. De rubriek is al jaren een vaste waarde in het magazine.

“De gekozen medewerkers worden stevig en diepgravend ondervraagd, waaraan valt af te lezen dat het wisselend clubje interviewers zich uitstekend voorbereidt en de kunst van het interviewen verstaat. (…) De besproken kwesties zijn spraakmakend”, aldus de jury.

Derde keer in de prijzen

Het is de derde keer in vier jaar tijd dat EM de hoofdprijs in de wacht sleept bij het congres. De tweede prijs ging dit jaar naar het universiteitsblad van Wageningen, Resource, voor een rubriek waarin buitenlandse studenten en medewerkers vertellen over typisch Nederlandse gewoontes. De derde prijs ging naar Vox, Radboud Universiteit Nijmegen, voor de rubriek Blind Date waarin twee personen zonder vooraf te weten met wie, met elkaar over een actueel thema binnen de universiteit in discussie gaan. WG

Hier zijn de meest recente Kwesties terug te lezen.